sábado, 22 de febrero de 2014

5. De la llista següent, seleccioneu els valors que tinguin relació amb la dignitat humana.
Crec que tots aquests valors tenen a veure amb la dignitat humana, ja que tots aquests valors en el seu punt són necessaris per fer una persona digna.

6. Critiqueu la frase següent de Maquiavel des de la perspectiva de la dignitat:
Crec que el fi no justifica els mitjans sempre i quant hi hagi algun mal de pel mig, o s'interposi la dignitat d'una persona, ni la perjudiqui.

7. Per què hi ha programes del cor que atempten contra la dignitat humana? Segons la vostra 
opinió, quin dret vulneren?
Crec que aquests programes vulneren la dignitat de les persones i sobretot la seva privacitat i el dret que tenen a tenir una vida pròpia. Els hi prenen tot el dret a la intimitat. Tot i que també crec que dins de tot aixo hi ha una mica de teatre, i que no tot és tal i com ens ho fan veure i creure.

10. Escull les accions que et semblin més dignes.
En aquest cas em trobo en una situació semblant a la que m'ha originat l'activitat número 5, tot i això, crec que hi ha petits matissos a comentar.


• Aguantar les humiliacions i les agressions del marit per l’amor envers els fills.
Crec que en aquest cas hi ha una pèrdua de dignitat, però es fa, d'alguna manera, per una altra persona, i d'aquesta banda està guanyant dignitat, ja que ho fa pels seus fills. No crec que aquesta situació hagués de generar-se, ni crec que sigui aquesta la manera més correcta d'enfrontar-la, però no crec que sigui la que més dignitat li pot fer perdre.

• Enfrontar-se als maltractaments amb valentia.
Crec que aquest acte fa guanyar tota la dignitat a la persona que ho fa.

• Buscar ajuda sempre que calgui.
No per intentar solucionar les coses per nosaltres mateixos serem més dignes. Crec que és bo moltes vegades saber acceptar que necessitem ajuda.

• Ajornar la resolució dels problemes.
Crec que no té a veure amb la dignitat.

• Lluitar per tot el que considerem just.
Lluitar pels nostres drets o per allo que considerem just és una cosa necessaria si volem aconseguir un món millor, per tant crec que és un acte molt digne.

• Dependre d’una altra persona, afectivament, econòmicament o psicològi-
cament.
Depèn de la manera que es faci en el cas econòmic, però en general, són necessitats dels humans, i com he dit abans, hem de saber acceptar quan necessitem ajuda.

• Mostrar ganes de fer una feina ben feta.
Crec que no té a veure amb la dignitat.

• Tenir unes conviccions ètiques sòlides.
Crec que no té a veure amb la dignitat

• Utilitzar les persones per aconseguir els nostres objectius, com ara progressar a la feina.
Com en altres casos, s'hauria de veure la situació, però crec que això li treu la dignitat a una persona, sempre i quan ho faci de manera despiadada i sense dir-li a l'altra persona. Això sí, no m'enganyaré, si jo puc utilitzar a una persona i sense produïr-li cap mal, aconseguir una millora en la meva vida, ho faré.

No hay comentarios:

Publicar un comentario